7 tips om uw huis verkoopklaar te maken

Gaat u binnenkort uw huis in de verkoop zetten en wilt u uw huis verkoopklaar maken? De overweging om uw huis te verkopen omvat verschillende zaken, waaronder het vinden van een geschikte makelaar, een andere woning waar u uw oog op heeft, maar ook het verkoopklaar maken van uw huis. Volg onze 7 tips om uw huis verkoopklaar te maken, zodat het in korte tijd klaar is om bezocht te worden door potentiële kopers.

Verkooptips voor uw woning

Uw huis klaarmaken voor een bezichtiging is simpel, want een paar kleine aanpassingen maken namelijk al een groot verschil:

Tip 1: zorg voor een goede eerste indruk

De voorkant van uw verkoopklare woning is het eerste wat een potentiële koper ziet tijdens het scrollen op Funda en de bezichtiging zelf, daarom is het van belang dat de eerste indruk ook onvergetelijk is. Als er fietsen of containers in de voortuin staan, bergt u deze netjes op zodat ze uit het zicht zijn. Ook is het vrijmaken en aanvegen van het pad naar de voordeur een aanrader. Hierbij kunt u denken aan een heg die gesnoeid moet worden, gras dat groeit tussen de tegels en blaadjes die op het pad zijn beland.

Tip 2: focus op de woonkamer

Aanvullend op de eerste indruk, is de woonkamer de ruimte waar we ons het meest bevinden en tevens het meest belangrijk tijdens een bezichtiging. Door focus te leggen op het ruimtelijke aspect, kan de bezoeker al snel zelf een beeld schetsen van hoe ze de ruimte in willen delen. Om de woonkamer uitnodigend over te laten komen, is het verstandig om – als de achterkant van een bankstel bijvoorbeeld het eerste is wat ze treffen – de indeling van uw meubels hierop af te stemmen.

Tip 3: kijk kritisch naar de woning

Ook al heeft u hoogstwaarschijnlijk jarenlang in het huis gewoond, een kritische kijk kan geen kwaad. Stap even buiten uw persoonlijke smaak en ervaring binnen de ruimtes waar u de afgelopen paar jaren dag in dag uit heeft geleefd en kijk goed rond. Ogen ze opgeruimd? Zijn er bepaalde dingen waarmee u snel winst kunt behalen? Ook is het aan te raden om familie of vrienden mee te laten kijken, zij zien uw huis immers vanuit een ander perspectief dan u en kunnen een frisse kijk bieden.

Tip 4: houd uw interieur zo neutraal en licht mogelijk

Heeft u een (fel) blauwe muur in de slaapkamer en is de woonkamer voorzien van een opvallende lik magenta? Dan is het aan te raden om deze muren te witten. Doordat bezichtigers al snel hun persoonlijke smaak op hun potentiële woning loslaten, kunnen veel verschillende kleuren ze juist afleiden en in de ergste gevallen minder interesse creëren.

Veel natuurlijk lichtinval en zo weinig mogelijk donkere ruimtes zorgen voor veel ruimtelijkheid. Net als dat een zo neutraal mogelijke muur voor een beter beeld zorgt, is natuurlijk licht ook een manier om een leeg canvas te creëren voor een potentiële koper.

Tip 5: repareer of knap op waar nodig

Een van de belangrijkste verkoop tips voor uw woning is het uitvoeren van kleine reparaties. Een niet gebruikt boorgat dat niet dicht is, loslatend behang of een slot dat niet goed omdraait, wat u makkelijk kunt oplossen met olie? Dit zijn stuk voor stuk kleine zaken die u makkelijk kunt regelen voordat de bezichtigingen beginnen. Op deze manier merkt de potentiële koper dat er geen beschadigingen of mankementen aan de woning zijn.

Tip 6: berg persoonlijke spullen op

Ondanks dat het uw eigen huis is, wordt het aangeraden om persoonlijke spullen achterwege te laten bij uw huis klaarmaken voor bezichtiging. Ruim de fotomuur met familie en vrienden op en berg de verzameling souvenirs op in een hiervoor bestemde doos totdat het huis is verkocht. Door persoonlijke spullen op te bergen, oogt een woning optisch gezien al snel ruimer, zelfs wanneer de ruimte vrij beperkt is.

Tip 7: verzorg de tuin

Beschikt het huis over een tuin? Dan is het van belang dat u deze net als de ruimtes binnen er uitnodigend uit laat zien. Een netjes verzorgde tuin wekt namelijk de indruk van rust en is heerlijk om in bij te komen na een lange dag werken. Voeg bloeiende planten en tuinmeubilair- en accessoires toe om het af te maken.

Persoonlijk advies ontvangen van een makelaar?

Bent u van plan om uw huis te verkopen in Alphen aan den Rijn en gaat u uw huis verkoopklaar maken? Dan raadt Woondroom Alphen aan om deze tips te volgen om voor succesvolle bezichtigingen én een succesvolle verkoop te zorgen. Wij zijn een makelaar in Alphen aan den Rijn.

Maar ook voor persoonlijke tips over het verkoopklaar maken van uw woning staan wij voor u klaar. Neem gerust contact op door het contactformulier te gebruiken. Liever direct contact opnemen? Bel gerust naar 0172- 76 4444.

Dit bericht delen