Hoe kan ik thuis op mijn gasrekening besparen?   

De huidige prijzen voor gas zorgen ervoor dat wij nog meer gaan nadenken over ons gasverbruik. Als je wilt besparen op het gasverbruik moet je vanzelfsprekend eerst weten wat het meeste gas verbruikt in huis. 

Wist je dat het verwarmen van je huis het meeste gas kost? Twee derde van ons gasverbruik is bestemd voor het verwarmen van ons huis. Voor het koken gebruik je maar een beetje gas. De rest gebruik je voor het douchen en warm water.  (Bron Milieucentraal)

Het is daarom slim om gas te besparen bij het verwarmen van je huis. Dit kan al heel simpel door de thermostaat lager te zetten. Ook kun je de temperatuur van de cv-ketel lager zetten. Staat jouw cv-ketel op 80 graden? Probeer ‘m eens lager te zetten. Meestal is 60 graden ook genoeg om je huis te verwarmen. En is het buiten heel koud? Zet de cv-ketel dan tijdelijk weer op 70 of 80 graden. 

Wil je concreet aanpassingen doen om je gasverbruik te verlagen? Dat kan met simpele aanpassingen om tocht te verminderen. Plaats een borstel op de brievenbus, een tochtstrip bij de voordeur en maak naden en kieren dicht met tochtstrips. Ook reflecterende folie achter de radiatoren en het isoleren van de verwarmingsbuizen helpen om je gasverbruik te verminderen. 

Met een goed geïsoleerd huis kun je flink besparen op je gasverbruik. Denk aan de isolatie van de spouwmuur, het dak, de vloer of het glas. Ben je een echte doe-het-zelver? Dan kun je het dak en de vloer ook zelf isoleren. En besteed je het werk uit?  Vraag dan in ieder geval verschillende offertes aan bij de vakmensen. Zo kun je extra geld besparen, maar ga vooral voor kwaliteit. Kies daarom niet altijd klakkeloos voor de goedkoopste offerte, maar voor de echte vakman. 

Dit bericht delen