Verkoop woning na scheiding

Jullie gaan scheiden en moeten het huis verkopen. Vervelend! In zo’n moeilijke tijd kan de verkoop van de woning na scheiding lastig zijn. Bovendien wil je natuurlijk dat het proces zo soepel mogelijk verloopt.

Woondroom Alphen biedt dan ook specifieke verkoopbegeleiding bij echtscheiding. We staan 6 dagen per week van 09:00 tot 21:00 voor je klaar. Neem contact met ons op en ervaar wat we gedurende deze periode voor jou en je ex-partner kunnen betekenen.

“Wij doen de verkoop, jij houdt je bezig met andere zaken.”

Verkoop van de woning met ervaren verkoopmakelaar

Verkoop van de woning na scheiding heeft heel wat voeten in de aarde. Je moet zo veel regelen, vaak in een relatief korte tijd. Aangezien dit samenvalt met een echtscheiding, komen daar vanzelfsprekend nog extra zorgen, emoties en praktische zaken bij kijken. Vaak is verkopen en verhuizen zelfs het laatste waar je dan aan wilt denken.

Op die momenten is het prettig om zo veel mogelijk uit handen te kunnen geven. Dát is precies wat Woondroom Alphen biedt! Als ervaren verkoopmakelaar in Alphen aan den Rijn loodsen wij je graag door alle administratieve en praktische aspecten van het verkooptraject. Je hebt tijdens een scheiding tenslotte al genoeg te regelen.

Verkoopbegeleiding van A tot Z

Je wilt de echtelijke woning waarschijnlijk zo snel mogelijk verkopen, en natuurlijk tegen de beste prijs. Wij bieden jullie dan ook persoonlijk advies van begin tot eind. Indien gewenst nemen we zoveel mogelijk verkoopzaken van jullie over. Dit kan ook via een stille verkoop.

Dat betekent dat we uiteraard de ‘gewone’ dingen voor je regelen, zoals een persoonlijk verkoopplan van het huis. Maar ook professionele foto’s, de woningpresentatie op internet en social media. En natuurlijk de concrete bezichtigingen en onderhandelingen. Maar bij verkoop van de woning na scheiding komt vaak meer kijken. En juist ook bij die extra dingen denken we met je mee.

Hulp van een interieurstyliste

Zo kunnen we bij het stylen van je woning bijvoorbeeld hoogwaardige, kartonnen meubelen gebruiken. Zodoende is het huis optimaal verkoopklaar – zelfs als er al een deel van de inboedel verhuisd is. De potentiële koper dankzij de kartonnen meubelen immers exact zien hoe groot de woning is.

Op die manier kan jij je woning zo compleet mogelijk presenteren. Dit komt een snelle verkoop van het huis natuurlijk ten goede. Kijk voor meer mogelijkheden op de website van onze interieurstyliste Irene Gerlings van I-styling & interieur.

Ervaren verkoopadviseur

Als ervaren verkoopadviseur informeren wij jullie beiden natuurlijk uitgebreid over alle aspecten van het huis. Bijvoorbeeld over de marktwaarde van het huis, de taxatiemogelijkheden en de actuele ontwikkelingen in de huizenmarkt. Maar ook over de hypotheek, de overwaarde en een eventuele restschuld.   

Overwaarde, restschuld en hypotheek

Maar wanneer partners uit elkaar gaan komen er vaak ook andere, specifiekere vragen op. Want hoe zit het nu eigenlijk met de waardebepaling, en de overwaarde van het huis na scheiding? Hebben jullie misschien recht op eigenwoningreserve? Of is er juist sprake van onderwaarde, ook wel restschuld genoemd? En hoe wordt de hypotheek precies verdeeld, aangezien jullie beiden voor de helft eigenaar zijn?

Experts op het gebied van echtscheiding

In zo’n geval brengt Woondroom Alphen jullie graag in contact met andere experts op het gebied van echtscheiding. Zoals een financieel adviseur, een scheidingsmakelaar of andere (juridische) counselors. Op die manier zorgen we ervoor dat alle details rondom de woning en hypotheek goed worden afgehandeld voor alle partijen!

“Woondroom is alles behalve hetzelfde”

Makelaar met uitstekende beoordelingen op Funda

De makelaars van Woondroom Alphen hebben al veel mensen tot hun tevredenheid geholpen met de verkoop van hun woning. Ook bij echtscheiding. Onze beoordeling op Funda bevestigt dat. Zo worden wij gemiddeld beoordeeld met maar liefst een 9,1! Daarnaast krijgen we een 9 op het gebied van lokale marktkennis en een 9,2 voor onze service en begeleiding. Hier zijn we meer dan trots op.

Schakel onze hulp in

Graag zorgen we ervoor dat de verkoop van de woning na de scheiding in goed overleg verloopt. Er komt bij de verkoop van een woning immers heel veel kijken. Daarom bieden we verkoopbegeleiding van A tot Z.

Meer weten over wat we voor je kunnen betekenen of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek? Vul dan het contactformulier in of bel 0172- 76 4444. Graag voorzien we je van persoonlijk advies.