Huis kopen in Alphen aan den Rijn

Wil je een huis kopen in Alphen aan den Rijn? Dan ben je waarschijnlijk het internet aan het afspeuren om het woningaanbod te bekijken. Lekker op Funda mooie woningen bekijken tot je de perfecte woning gevonden hebt. Maar de stap van woningen zoeken op internet naar daadwerkelijk overgaan tot kopen doe je niet zomaar! Je doet er goed aan een makelaar uit Alphen aan den Rijn in de hand te nemen, die jou tijdens het proces begeleidt en adviseert.

Woondroom Alphen biedt volledige aankoopbegeleiding bij jouw woonwens. Dat betekent dat we actief en snel meedenken bij vragen als:

 • Hoe pak ik het bieden aan?
 • Hoe lang staat dit huis al te koop?
 • Wat is de juiste prijs, ook in verhouding met prijzen in de omgeving?
 • Zijn er geplande veranderingen in de directe omgeving van deze woning?

Woondroom Alphen ondersteunt!

Als je ons inschakelt bij het kopen van een huis in Alphen aan den Rijn, zullen wij jou op verschillende manieren ondersteunen. Nadat wij je wensen hebben geïnventariseerd, zullen wij de huizenmarkt voor je doorspitten totdat wij de juiste woning hebben gevonden. Tijdens dit proces zullen wij je uiteraard op de hoogte houden, ook van woningen die nog niet op de markt zijn verschenen. Uiteraard kunt je ondertussen zelf ook blijven zoeken naar mooie koopwoningen in het aanbod!

Wanneer we een woning op het oog hebben, gaan we als volgt verder:

 • meegaan vanaf de eerste of tweede bezichtiging om te wijzen op eventuele aandachtspunten;
 • eerlijk beoordelen van de woning, eventueel in combinatie met een bouwkundig rapport;
 • opvragen van milieugegevens en bestemmingsplannen;
 • begeleiden bij onderhandeling;
 • beoordelen van de deal en de koopakte;

Als aankoopmakelaar staan we je bij van A tot Z en begeleiden we jou dus tot aan de oplevering van een nieuwe woning.

Wat kost het inschakelen van een aankoopmakelaar?

Woondroom Alphen houdt van vaste lage kosten en duidelijkheid vooraf. Als aankoopmakelaar behartigen wij jouw belangen voor een vast bedrag van € 1.995,- inclusief opstartkosten en btw. Voor meer informatie over kosten, kun je contact met ons opnemen. Onze medewerkers staan voor je klaar voor al je vragen over huis kopen Alphen aan den Rijn.

Waarom Woondroom Alphen inschakelen?

Onze professionele aankoopmakelaars in de regio Alphen aan den Rijn hebben al vele mensen geholpen een mooi huis kopen in Alphen aan den Rijn. Wij vinden persoonlijk contact belangrijk en kijken naar jouw wensen. Onze medewerkers weten als geen ander dat het kopen van een huis is geen dagelijkse activiteit is en dat het best heel kan spannend zijn. Kenmerken die bij ons passen:

 • Ervaren
 • Goede reviews
 • Vaste lage courtage
 • Korte lijnen
 • Goed bereikbaar
 • Flexibel
 • Bezichtigingen binnen 24 tot 48 uur

Wonen in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn is een plaats gelegen in de provincie Zuid-Holland. De plaats ligt in het zogeheten Groene Hart, een gebied in de randstad dat relatief dunbevolkt is, om de natuur er te kunnen behouden. Alphen aan den Rijn ligt aan twee rivieren: de Oude Rijn en de Gouwe. De stad kent een rijke geschiedenis en is daarom rijk aan monumenten, kunst en cultuur. Van een Romeins badhuis tot een Korenmolen, diverse kerken en een grafkapel: in de stad is genoeg te bezichtigen. Desondanks wordt de stad ook vaak erg modern genoemd.

Veel “Alphenaren” zien de plaats, ondanks de omvang, nog altijd aan als dorp. De gemeente bestaat uit de kernen Aarlanderveen, Alphen aan den Rijn, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn en Zwammerdam.

Het aanbod in Alphen aan den Rijn

Wil je graag weten welke koopwoningen wij aanbieden? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod te koop in Alphen aan den Rijn. Hopelijk zit jouw droomwoning erbij! Het aanbod bestaat uit appartementen, tussenwoningen, benedenwoningen, 2 onder 1 kapwoning, eengezinswoningen, galerijflats of portiekflats. Welk soort woning past het beste bij jou?

Taxatie mogelijkheden

Wanneer je een huis gaat kopen in Alphen aan den Rijn, komt er ineens van alles op je af, ook taxaties. Er zijn verschillende situaties wanneer je een taxatie nodig hebt.

 • Bij de aankoop van een woning is een taxatie nodig om de waarde van de woning te bepalen voordat je een hypotheek kunt afsluiten.
 • Bij verkoop van een woning kan het nuttig zijn om een taxatie te laten uitvoeren voordat je jouw woning te koop zet. Zo kun je de verkoopprijs beter bepalen.
 • Bij scheiding: Als je gaat scheiden en je hebt samen een woning kan een taxatie nodig zijn om de waarde van de woning te bepalen voor de verdeling van de bezittingen.
 • Bij erfenis: Als je een woning erft is het handig om een taxatie uit te voeren om de waarde van de woning te bepalen voor de belastingaangifte.
 • Bij verbouwing: Als je jouw woning wilt verbouwen is een taxatie nodig zijn om te bepalen wat de waarde van de woning zal zijn na de verbouwing. Dit kan van belang zijn bij het aanvragen van een lening voor de verbouwing.

Huis kopen in Alphen aan den Rijn? Vraag aankoopbegeleiding aan!

Wil je een huis kopen in Alphen aan den Rijn? Ben je benieuwd hoe wij jouw kunnen ondersteunen in deze belangrijke fase in je leven? Neem snel contact met ons op via info@woondroomalphen.nl of 0172 – 76 4444, 6 dagen per week bereikbaar van 9.00 uur tot 21.00 uur.

Wil je liever een huis verkopen in plaats van aankopen? Ook voor verkoop van jouw huis in de regio Alphen aan den Rijn bent je bij ons aan het juiste adres.

En nieuwsgierig naar hoe andere klanten onze service ervaren? Neem eens een kijkje bij de klantbeoordelingen. Woondroom Alphen: alles behalve hetzelfde.