Nieuws

Scheiden en je huis verkopen… wat nu?

Als je gaat scheiden, is het verkopen van je woning vaak wel het laatste waar je aan wilt denken. Tegelijkertijd wil je dat het allemaal zo soepel en snel mogelijk geregeld wordt. Maar hoe? Makelaardij Woondroom Alphen denkt hierin mee en biedt specifieke verkoopbegeleiding bij echtscheiding.

Ontzorgen

Het verkopen van een huis zorgt voor heel wat regelwerk. En dat regelwerk wordt alleen maar meer, als de verkoop onderdeel is van een echtscheiding. Met alle extra zorgen en emoties die daarbij komen kijken, is professionele verkoopbegeleiding vaak meer dan welkom!

Precies om die reden biedt makelaardij Woondroom Alphen ontzorging in het volledige verkooptraject. Als ervaren verkoopmakelaar neemt Gaby Paans zijn klanten graag zo veel mogelijk zaken uit handen, vooral als het om een scheidingssituatie gaat. “Je hebt tijdens een scheiding tenslotte zelf al genoeg te regelen,” vindt hij. 

Scheidingsmakelaar?

Op zichzelf is intensieve verkoopbegeleiding voor de Alphense makelaar niets nieuws. De bereidheid om (toekomstige) woningeigenaren zo veel mogelijk te ontzorgen, is immers juist waar Woondroom Alphen om bekend is komen te staan. En dat die aanpak zijn vruchten afwerpt, blijkt wel uit de vele tevreden klanten. Ook degenen die met de verkoop van hun huis het slot van hun relatie bezegelden. 

Als een stel dat uit elkaar gaat hun huis wil verkopen, regelt Woondroom Alphen natuurlijk in de eerste plaats de ‘gewone’ dingen: een persoonlijk verkoopplan, de woning presenteren op internet en social media, de bezichtigingen… kortom: het complete pakket. Maar daarnaast geeft een scheiding vaak extra uitdagingen. 

Wat doe je bijvoorbeeld als je verkoopfoto’s wilt maken, maar de helft van de inboedel is door een van de partners al meegenomen? Woondroom laat zich niet kisten, maar denkt meteen een stap verder. Zij werken veel samen met interieurstyliste Irene Gerlings van I-styling & interieur om het huis weer helemaal verkoopklaar te krijgen of waarom zou je in zo’n geval niet mooie, kartonnen meubelen gebruiken, zodat de woning toch optimaal gepresenteerd kan worden?! 

“Ik ben geen scheidingsmakelaar,” zegt Paans, “maar ik ben wel een makelaar die oog heeft voor de uitdagingen die zich tijdens een scheiding voordoen.”

Van verkoopadvies tot …

Naast alle reguliere vragen over de verkoop van een huis hoort een makelaar soms ook heel andere vragen voorbijkomen. Vragen die soms nogal beladen zijn, of die gewoon een compleet andere expertise vereisen. 

Zo kunnen er bij een scheiding verkoopdilemma’s ontstaan over overwaarde of juist restschuld, en hoe dat in een echtscheidingsconvenant moet worden opgenomen. Ook op die momenten wil Woondroom kunnen ontzorgen, in ieder geval door te kunnen verwijzen naar de juiste experts.